Søk
  • SCOTidemand

S:mart - en bærekraftig minikantine


Sunn mat fra S:mart
For oss i S:mart skal maten vi selger være både bra for deg og for miljøet

«Enkelt, sunt, smart»

Kundene våre skal tenke på nettopp dette mottoet når de handler hos oss. S:mart er en minikantine som er enkel å sette opp og bruke; sortimentet vårt skal bestå av sunn og fristende mat og drikke som er tilgjengelig døgnet rundt; og ikke minst så skal systemet vårt kunne holde styr på når det er tid for å fylle opp med flere produkter – slik at du som kunde kan fokusere på ditt.

Men for oss i S:mart gjelder slagordet “Enkelt sunt og smart” ikke bare for kundene, men også for miljøet. Kundene våre skal bruke tjenesten med god samvittighet både overfor seg selv og for planeten.


Norge og matsvinn

Som matleverandør er S:mart dedikert til å hjelpe Norge i å oppfylle §12.3 i FNs bærekraftsmål – nemlig å redusere matsvinn med 50% innen 2030. Ifølge en forskningsrapport utført av Østfoldforskning fra 2019 har Norge allerede klart å redusere det årlige matavfallet sitt med 15% siden 2015. Men det er et stykke igjen å gå, og stadig rom for forbedring hos produsenter og leverandører. Samtidig så har iveren etter å senke mengden matavfall økt i det norske folket – det ser man i to undersøkelser utgitt av CICERO: I 2018 var 50% av de 4000 som ble spurt enig i at mer skulle gjøres for å redusere matavfall, og i 2019 økte det med 60%.


Disse tallene viser at det er et økende behov for mer bærekraftig mat- og leveringsløsninger, der mindre mat ender opp i søpla og mindre klimagasser slippes ut i lufta. S:mart har nå innlemmet dette i et eget prosjekt hvor Innovasjon Norge bidrar med finansiell støtte som er essensiell for å utvikle både riktig teknologi og produkter.Lokale kilder

S:mart samarbeider blant annet med Frævleik AS, en matinkubator basert i Oslo, for å finne de beste produktene i markedet. Frævleik hjelper små, lokale matprodusenter med å utvikle og selge produktene sine, og de har blant annet bistått Tunco, Sterk Saus, og Food Trucks Norge.

Gjennom samarbeidet med Frævleik, selger S:mart produkter som er produsert i nærheten av de bedriftene som bruker minikantinene våre. S:mart har dermed laget en kortreist kanal fra matprodusent til forbruker som er verdiskapende for alle parter; bra for både miljøet og lommeboka!


184 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle