Søk
  • S:mart

Enkel Guide: slik går du frem når du skal leie en vareautomat eller en minikantine

Oppdatert: 7. okt. 2020

Med mange års erfaring innen salg og drift av vending og minikantine har vi avdekket det viktigste å tenke på når man skal anskaffe en vareautomat eller minikantine.

Her er våre beste råd!1. VELG TYPE VAREAUTOMAT

Det finnes mange type vareautomater, men vi skiller på to hovedkategorier: tradisjonelle vareautomater og minikantine.


Tradisjonelle vareautomater står ofte på offentlige steder som tog-,

T-banestasjoner og skoler. Produktutvalget er som regel brus, snacks og mindre måltider. Kundene betaler for produktene med mynt, kort eller mobil.


Minikantiner er selvbetjente kiosker hvor kunden kan velge produktene fra åpne hyller, kjøleskap og/eller fryser. En minikantine står i lukkede kontormiljø. Kundene betaler for produktene med mobilen.


2. VELG RIKTIG PLASSERING

Plasser vareautomaten i et fellesområde som blir et naturlig servicepunkt for flest mulig. Vareautomaten bør også stå plassert der impulskjøp kan oppstå, det vil si der folk flest ferdes forbi i løpet av en dag.


En vareautomat veier ca 250-300 kg, noe som er viktig å ta hensyn til når plassering skal velges.


3. LEIE EN VAREAUTOMAT ELLER BESTILLE SOM EN TJENESTE?

Du kan velge å leie/lease en automat selv og dermed også stå for all drift , dvs. finne produkter man tror kundene vil kjøpe, teste og konfigurere automaten der produktene skal stå med tilhørende pris, ukentlig innkjøp av varer med tilhørende påfyll, evt. noe lagerplass, regelmessig tilsyn/vedlikehold, administrerer og betale fakturaer på varer, automat, betalingssystem og evt. rapportere.


Vi anbefaler at denne tjenesten blir levert av et selskap som nettopp har dette som kjernevirksomhet. Det koster penger for automaten, betalingssystem, lisenser, innkjøp av varer med tilhørende varerisiko samt bruk av administrasjonstid. Seriøse aktører som leverer god service tar betalt for å tilby en vareautomat eller miniknatine til arbeidsplassen.


Og det er det verdt.


4. HVA KAN DU SELGE?

Du kan selge nesten hva som helst i en vareautomat eller en minikantine, men det viktigste du må tenke på er følgende:


1. Holdbarhet og temperaturkrav

2. Størrelse, vekt og form på produktene

3. Dropptest – hvis produktene skal selges fra en vareautomat, må du være sikker på at produktene kan slippes ned i hentekassen uten at de sprekker. I en minikantine henter kunden ut produktene selv.


5. HVA KOSTER DET Å LEIE/LEASE EN VAREAUTOMAT

Det koster ca 2000 kr/mnd å leie en vareautomatHar du spørsmål eller ønsker å snakke med oss om å bestille en vareautomat eller et minikantine? Ta kontakt med Henrik i S:mart AS (+47 90 76 38 04) eller send oss en mail på hei@s-mart.no1,827 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle